Virunga Papája 1,5 - 1,8 kg

490 Kč / ks 426 Kč bez DPH
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Šťavnatá papája ze Zanzibaru. Oranžovo zeleno žluté plody papáji mají výraznou exotickou vůni, máslovou konzistenci a exkluzivní jemně sladkou chuť. Prostě a jednoduše "ovoce andělů", jak ho nazval Kryštof Kolumbus.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

PAPÁJA OD FARMÁŘŮ ZE ZANZIBARU

Papája má sytě oranžovou dužinu s černými kuličkami. Její vnitřek je velmi jemný, máslové konzistence. Její chuť je sametově sladká připomínající cukrový meloun. Každoročně je celosvětově vypěstováno kolem 13 milionů tun papáji! Papáju si můžete zkusit vypěstovat i doma, jako pokojovou rostlinu. Při troše štěstí vám asi z 0,5 cm velkých černých semínek vyroste i rostlina, která bude plodit.

Naši farmáři na Zanzibaru sklízí papáju v tzv. sklizňové zralosti a poté ji posílají nejrychlejší leteckou dopravou přímo k nám. Díky tomu je její chuť perfektní.

Pěstují se tradičním způsobem, bez jakýkoli chemikálií či mechanických postupů. Své jedinečnosti vděčí láskyplné lidské práci a způsobu pěstování, které jsou prověřené generacemi.

KDY KONZUMOVAT

Papáju trháme ve sklizňové zralosti a dovážíme ji bleskově letecky k nám do skladu. Pokud při stisku v dlaních jemně pruží, je ten pravý čas pro její konzumaci. Pokud ji necháte v této konzumní zralosti déle, mohla by se začít kazit. Zralý plod papáji má žlutooranžovou slupku. Po rozkrojení nejprve lžící odstraníme semínka, která jsou uprostřed, poté krájíme samotnou dužinu na plátky jako meloun a slupku seřízneme nožem. 

PROČ SI VYBRAT PAPÁJU

Papája je neobyčejně zdravým druhem ovoce. Obsahuje spoustu antioxidantů, které se v těle mimořádně dobře vstřebávají, vitamín C, provitamin A, hořčík, vápník, ale také železo a sodík. Zvláštností papáji je, že obsahuje enzym zvaný papain, který umí štěpit proteinové řetězce. Používá-li se k masu, maso je tak mnohem stravitelnější.

GASTRONOMICKÉ OKÉNKO

Papája je výborná vychlazená samotná. Je vynikající do ovocných salátů, smoothie, džemů, zmrzlinových pohárů nebo dortů. Její chuť ještě zvýrazníte, když dužinu zakápnete limetkou nebo třeba trochou whisky. A pokud ji přidáte do trouby k masu, bude díky ní maso daleko křehčí a šťavnatější. Chcete-li zvýraznit chuť papáji, zakápněte nakrájenou dužinu limetkou nebo marakujou. 

Tip: V žádném případě nevyhazujte semínka, která na sebe v poslední době strhla pozornost jako potenciální superpotravina. Semínka můžete jíst vcelku a používat jako doplněk stravy, nebo je můžete usušit, rozemlít na prášek a používat místo pepře, protože chuťově jsou si velmi podobná.

Doplňkové parametry

Kategorie: Exotické ovoce
Hmotnost: 1.6 kg
Plodina: Ovoce
Země původu: Zanzibar
Zpracování: Čerstvé
Položka byla vyprodána…
5
6x
4
1x
3
1x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
M Avatar autora | 18.4.2020
Skvělá kvalita - ovoce dorazilo krásně zralé a po rozkrojení provonělo půl kuchyně.
5
HK Avatar autora | 21.3.2020
Nádherná vůně, lahodná chuť !
5
J Avatar autora | 6.3.2020
Ze všech ovocí nedokážu zrovna vůni a chuť papáji k ničemu přirovnat. Vážně. Tady nelze říct hruška+meloun jako u jiných. Patrně má naprosto originální chuť. Každopádně pokud je papája zralá, tak je skvělá, není tak dobrá jako jackfruit, ale patří k těm lepším. A z vlastní zkušenosti semínka nepálí a ani nechutnají jako pepř. Po vyzkoušení chutnaly jako hnusnější oříšky. Ale radši už nezkouším, protože jeden z vědeckých experimentů ukázal, že u hlodavců způsobil asi měsíční neplodnost, která se pak v pořádku navrátila.
5
Avatar autora | 30.9.2019
Nejoblíbenější ovoce mého muže. Už nechce odjinuď, jen od vás. Semínka teda pálí jako čert. Příště je usuším.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: