Virunga Avokádo 0,4 - 0,6 kg

137 Kč / ks cca 500 g 119 Kč bez DPH
Skladem

Máslové avokádo z Ugandy asi nemusíme dlouze představovat. Je jemné, krémové a rozplývá se na jazyku! Kromě toho, že obsahuje hromadu zdraví prospěšných látek, je i velmi delikátní. Vyniká naprosto nezaměnitelnou oříškovou chutí a jemnou máslovou konzistencí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

AVOKÁDO OD FARMÁŘŮ Z UGANDY

Ugandské avokádo patří mezi nejmáslovější avokáda s jemnou oříškovou chutí. Avokádo pěstují farmáři organickým způsobem na svých polích a sadech i po řadu generací. Při jejich pěstování nepoužívají farmáři žádné chemické ošetření. 

KDY KONZUMOVAT

Avokáda dovážíme v tzv. sklizňové zralosti, aby se během bleskové letecké přepravy neotlačilo a dorazilo v co nejvyšší kvalitě. Je zralé, ale může být na omak tvrdší a potřebuje nechat dojít do tzv. konzumní zralosti. Pokud rozkrojíte avokádo, které je tvrdé, bude hořké. Měkkost avokáda zjistíte tak, že ho vezmete do dlaní a posoudíte jeho pružnost. Touto technikou nepoškodíte dužinu. Nemačkejte ho prsty ani s ním neklepejte, začalo by se kazit od pecky. Zralé avokádo je jemně měkké pod stiskem. Na řezu je pak krásně barevné, přechází od slupky k pecce od světle zelené až do žluté.

Tip: Nezkonzumovali jste avokádo celé? Nevadí, pokapejte dno misky citronem případně limetkou a položte avokádo řezem dolů.  Doporučujeme zkonzumovat druhý den. Pokud chcete avokádo uchovat déle, dejte jej do chladničky, ale počítejte s tím, že chuť tím trochu utrpí a nebude tak výrazná.

PROČ SI VYBRAT AVOKÁDO

Avokádo je bohatým zdrojem minerálních látek, draslíku, mědi, hořčíku, fosforu, vitamínu C, E, K, H, B3 a B5. Dužina obsahuje jen mizivé množství cukru, což je na ovoce nezvyklé. Množstvím tuku se podobá olivovému oleji. Máslová konzistence je snadno stravitelná a přijatelná pro střeva. Avokádo ocení ho nadšení sportovci a vyčerpané maminky na mateřské dovolené.

NEZAPOMÍNEJTE NA PECKY

Avokádová pecka je podle tradiční africké medicíny považována za superfoods. Nejlepší cesta, jak ji zpracovat, je rozříznout pecku na čtyři části a poté je dát do výkonného mixéru, který je rozdrtí na prášek. Ten se díky hořké chuti hodí jako zdravý doplněk do nejrůznějších kaší a smoothie. Z pecky si můžete také vypěstovat pokojovou rostlinku. Do pecky ze tří stran zapíchněte párátko a položte ji do vody tak, aby se jeho spodní část vody dotýkala. Případně pecku rovnou zasaďte do květináče s hlínou a čile zalévejte. 

GASTRONOMICKÉ OKÉNKO

Krémově máslová konzistence umožňuje využít avokádo na mnoho způsobů. Můžete jej roztírat, mixovat, krájet na kousky, vydlabávat. Mezi nejrozšířenější pokrmy z avokáda se řadí světoznámé guacamole. Výborný je ale i avokádový toast s vajíčkem, avokádo-čokoládová pěna nebo jako přísada do sushi. Tenhle ugandský zázrak se hodí ale i na spoustu jiných lahůdek. Můžete z něj vyrobit majonézu, dip k masu, nevšední zmrzlinu, nebo ho také přimíchat do smoothie.

Tip: Vyzkoušejte také zdravé avokádové mléko. Avokádovou dužinu jednoduše smíchejte s oblíbeným mlékem, kravským či rostlinným, dle chuti přidejte špetku třtinového cukru nebo medu a rozmixujte. Uchovávejte v chladu.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Exotické ovoce
Hmotnost: 0.6 kg
Plodina: Ovoce
Země původu: Uganda
Zpracování: Čerstvé
Nevyplňujte toto pole:
Avatar autora Avokádo 15.12.2019 22:53
Vaše avokádo je nejlepší, jaké jsem kdy jedla. Těším se na další ovoce :-)
Odpovědět
5
7x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JM Avatar autora | 11.5.2021
Úžasné avokádo!
5
L Avatar autora | 9.7.2020
Nejlepší ovoce...luxusní záležitost!
5
M Avatar autora | 18.4.2020
Dokonalé avokádo, které se doslova rozplývá v puse. Určitě objednáme znovu.
5
Š Avatar autora | 6.2.2020
Naprosto luxusní záležitost, krásně zralé, jemné, dokonalé :-)
5
Avatar autora | 30.9.2019
Naprosto božské. Nic jiného snad nejde dodat. Na milion způsobů nebo na lžičku-rozplyne se v puse a já musím říct, že tohle je to nejlepší avokádo.
5
L Avatar autora | 15.4.2018
Koupeno včera na Heřmaňáku a naprosto dokonalé :-)