Kakaové boby drcené nepražené 150 g

89 Kč / ks 77 Kč bez DPH 59 Kč / 100 g
Skladem

Kakaové boby drcené nepražené připravují naši farmáři v Ugandě. Mají intenzivní plnou kakaovou chuť. Chutnají jako vysokoprocentní hořká čokoláda. Jsou vynikající zdrojem energie. Přidávají se do smoothie, snídaní, na dorty anebo jen tak na mlsání.

Kakao je po staletí označováno jako superpotravina díky obsaženým živinám, minerálům a vitamínům. 
Organická kvalita. 100% kakao.

Detailní informace

Detailní popis produktu

KAKAOVÉ BOBY DRCENÉ OD FARMÁŘŮ Z UGANDY

Drcené kakaové boby se připravují z kakaových lusků, které jsou plody kakaovníku. Lusky jsou 15 - 30 cm dlouhé a 8 - 10 cm široké. Zbarvují se do žlutých, oranžových a fialových odstínů. V lusku se nachází 20 - 50 kakaových bobů, které jsou zasazené do bílé dužiny. 

Historicky se jedná o jeden z nejdůležitějších obchodních artiklů. Původ kakaovníku se pravděpodobně váže k oblasti Jižní Ameriky. Odtud postupně putoval s Mayskou civilizací na sever, do zemí Střední Ameriky. Později pak s Toltéky a Aztéky do Mexika. Kakaový nápoj byl v předkolumbovské době výjimečný a vysoce ceněný. Obvykle se servíroval ve zlatě, šlehaný s vanilkou a kořením. Byl symbolem luxusu, exkluzivity a bohatství a striktně určen pouze pro krále a jeho šlechtice. Nikdo jiný si jej, logicky, ani dovolit nemohl. Z Ameriky se rozšířil do oblasti Indie a Indonésie.

Botanicky řadíme kakaový bob k ořechům. Čerstvé kakaové boby pěstují farmáři v Ugandě. Boby se pěstují organicky a bez použití chemických hnojiv. Jednotlivé boby jsou jemně nahořklé a ukrývají  se v bílé dužině, která je příjemně nakyslá a osvěžující. Konzumují se kakaové plody i dužina. 

PROČ SI VYBRAT KAKAOVÉ BOBY DRCENÉ

Kakaové boby se drtí na malé kousky a následně suší na sluníčku. Jsou nepražené a zachovávají si tak všechny své přirozené nutriční vlastnosti a také svou intenzivní kakaovou chuť - chuť hořké čokolády.

Kakao je doslova pokladnicí hořčíku, který je naprosto nezbytným minerálem pro biologické pochody organismu. Kromě hořčíku, kakao obsahuje významné množství železa, fosforu, draslíku, mědi, zinku a antioxidační flavanoidy. Jsou také zdrojem vlákniny.

V kakau se nachází dva specifické přírodní alkaloidy (kofein a theobromin), které jsou známy pro svůj symbolický stimulační účinek. Dále prekurzory serotoninu, které zvyšují hladiny serotoninu v mozku. Za zmínku stojí také fenylethylamin, který zvyšuje hladinu dopaminu. Kakao je zkrátka zdrojem pocitu blaha, radosti a štěstí.  Jejich konzumace má mimořádný vliv na dobrou náladu.

GASTRONOMICKÉ OKÉNKO

Drcené kakaové boby jsou vynikající do smoothies (chuťově se skvěle doplňují s vanilkou), cereálií nebo do ovocných a zeleninových salátů. Neobejde se bez nich žádný dort nebo cukroví.

Tip: přidejte kakaové kousky do připravovaného smoothie a promixujte. Nebo si jimi posypte snídaňovou kaši a bude vám krásně chroupat pod zun´bama. Samozřejme snídaně dostane kakaový nádech. 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Suché plody
Hmotnost: 0.15 kg
Zpracování: Sušené
Země původu:: Uganda

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: