Virunga Pražené jemně solené arašídy 150 g - ručně pražené

99 Kč / ks 86 Kč bez DPH
Skladem

Ručně pražené a velmi jemně solené arašídy z Ugandy. Jsou vynikající i s jejich červenou slupkou.

Balení: 150 g

Detailní informace

Detailní popis produktu

ARAŠÍDY OD FARMÁŘŮ Z UGANDY

Burské oříšky jsou plody rostliny podzemnice olejné. Přestože se často zařazují mezi ořechy, jde ve skutečnosti o luštěninu. Představte si nevyloupnutý burák ve slupce. Tak tato slupka je vlastně lusk, podobně jako je tomu u fazolí či hrášku. Když nejsou tepelně opracované, chutnají spíše jako fazole. Typicky oříškovou chuť získávají až následným pražením.

Arašídy pěstují a následně zpracovávají farmáři v Ugandě. Pěstují se organicky a bez použití chemických prostředků. Solené a pražené arašídy jsou známou pochoutkou, která potěší nejeden mlsný jazýček. Jedí se i s jejich jemnou červenou slupkou.

KDY KONZUMOVAT

Arašídy můžete konzumovat okamžitě i s jejich červenou slupkou. Datum spotřeby je uvedeno na balení. Uchovávejte je v suchu. 

PROČ SI VYBRAT ARAŠÍDY

Dodají tělu vitamíny, minerály, antioxidanty i zdravé tuky. Arašídy se skládají z 50 % mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin, které jsou velmi důležité pro tělesné funkce a tělo si je neumí samo vyrobit. Dále pak z 25 % bílkovin a 15 % sacharidů. Obsahují také vitamíny B1, B3, B5, B6 i B9, antioxidanty, jako například koenzym Q10 či resveratrol, kyselinu listovou a minerály (železo, vápník, hořčík, draslík, fosfor).

GASTRONOMICKÉ OKÉNKO

Solené, pražené arašídy jsou předurčené nejen k mlsání, ale své místo mají i v asijské a čínské kuchyni. Jsou vynikající k vychlazeným drinkům, pivu či vínu.

Tip: Přidejte arašídy ke kuřecímu i vepřovému masu. Hodí se k posypání nebo v podobě arašídové omáčky.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Suché plody
Hmotnost: 0.15 kg
Plodina: Ořechy a semínka
Země původu: Uganda
Zpracování: Pražené
Obsah balení: 150 g
Trvanlivost: Datum spotřeby uvedeno na etiketě

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: