Virunga Oyster oříšek

135 Kč / ks 117 Kč bez DPH
Skladem
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Oyster oříšky připomínají tvarem a hlavně způsobem otevření ústřice. Jejich chuť je jemná, oříšková připomínající para ořechy. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Oysternut oříšek

Oysternut neboli oříšky "ústřicového" tvaru jsou lahodné a výživné plody původem z Ugandy. Pěstují se na vinné révě, která se může táhnout až do délky 30 metrů a šplhat na vysoké stromy. Pouhé dva roky po výsadbě réva produkuje velké “tykve”, které uvnitř obsahují 80 až 170 plodů. Každý oříšek má průměr asi 3 - 4 cm. Jakmile plody spadnou z vinné révy, jsou ústřice připraveny ke sklizni! Réva pak zůstává produktivní až 20 let.

Jak jsou zdraví prospěšné?

Oříšky nabízejí spoustu zdravotních výhod díky svým obrovským zásobám základních vitamínů a minerálů. Jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínu D, zinku, železa a mědi. Mají také vysokou hladinu vitaminu C, fosforu, niacinu a riboflavinu. Tím to ale nekončí!

Jsou také bohaté na prospěšné antioxidanty, zdravý cholesterol a omega-3 mastné kyseliny. Se všemi těmito působivými živinami obsaženými v tak malých porcích jsou oříšky královnami mezi superpotravinami a významně ovlivňují zdraví a celkové funkce těla.

Použití

Oříšky jsou chutné syrové nebo pražené. Jejich olej se často používá při vaření, výrobě svíček a výrobě mýdla. Mastné kyseliny v semenech dodávají olejům hydratační a protistárnoucí účinky, díky nimž je ústřicový olej cenným pokladem v kosmetickém průmyslu. Ústřičné ořechy se tradičně konzumují maminkami, aby stimulovaly produkci mléka a obnovily sílu po porodu.

Způsob konzumace

Oříšky rozlouskněte ostrým nožem, jako byste otevírali ústřice. Špičku nože zabodněte do hrany oříšku u "stopky" a otevřete, jako byste otevírali ústřici.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: