Virunga Oyster oříšek 150 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Oysternut oříšek
Oysternut neboli oříšky "ústřicového" tvaru jsou lahodné a výživné plody původem z Ugandy. Pěstují se na vinné révě, která se může táhnout až do délky 30 metrů a šplhat na vysoké stromy. Pouhé dva roky po výsadbě réva produkuje velké “tykve”, které uvnitř obsahují 80 až 170 plodů. Každý oříšek má průměr asi 3 - 4 cm. Jakmile plody spadnou z vinné révy, jsou ústřice připraveny ke sklizni! Réva pak zůstává produktivní až 20 let.
Jak jsou zdraví prospěšné?
Oříšky nabízejí spoustu zdravotních výhod díky svým obrovským zásobám základních vitamínů a minerálů. Jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínu D, zinku, železa a mědi. Mají také vysokou hladinu vitaminu C, fosforu, niacinu a riboflavinu. Tím to ale nekončí!
Jsou také bohaté na prospěšné antioxidanty, zdravý cholesterol a omega-3 mastné kyseliny. Se všemi těmito působivými živinami obsaženými v tak malých porcích jsou oříšky královnami mezi superpotravinami a významně ovlivňují zdraví a celkové funkce těla.
Použití
Oříšky jsou chutné syrové nebo pražené. Jejich olej se často používá při vaření, výrobě svíček a výrobě mýdla. Mastné kyseliny v semenech dodávají olejům hydratační a protistárnoucí účinky, díky nimž je ústřicový olej cenným pokladem v kosmetickém průmyslu. Ústřičné ořechy se tradičně konzumují maminkami, aby stimulovaly produkci mléka a obnovily sílu po porodu.
Způsob konzumace
Oříšky rozlouskněte ostrým nožem, jako byste otevírali ústřice. Špičku nože zabodněte do hrany oříšku u "stopky" a otevřete, jako byste otevírali ústřici.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.