Virunga koření Tandoori masala 50g
Související produkty
Detailní popis produktu
Složení: Koriandr, kmín, česnek, zázvor, hřebíček, muškátový květ, pískavice řecké seno, skořice, černý pepř, kardamon, muškatový oříšek.
Virunga recept
Ingredience:
Kousky kuřete, nejlépe prsíčka společně s nožičkami, jogurt, tandoori masala, kurkuma, chilli, zázvor, česnek, sůl, černá sůl – nemusí být, olej, vymačkaný šťáva z citronu.
Postup:
Kuře zbavíme šlach, prsíčka nařízneme, aby se kuře dobře namarinovalo. Potom kuře ze všech stran posypeme tandoori masalou a rukou všechno koření rozetřeme, aby se dostalo všude. Jako masalu, kurkumu, chilli, prolisovaný česnek a najemno nakrájený zázvor, sůl a černou sůl. Nalijeme olej a štávu z citronu.
Vše dobre promícháme. Kure vložíme do marinády. Rukou marinádu rozetřeme do všech částí kuřete. Odložíme do ledničky a necháme cca 30 minut marinovat. Poté rozehřejeme pánev, přidáme olej a kure. Kuře obracíme a opékáme z obou stran cca 10-15 minut.
Poté odstavíme z ohne, přikryjeme poklicí a jídlo necháme alespoň 10 minut v teple, aby se kuře dodělalo. Podáváme jako hlavní chod společně s rýží nebo indickou plackou.
Na stejný způsob můžeme připravit i květák, nebo další zeleninu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.