Virunga koření Kurkuma mletá 50g
Související produkty
Detailní popis produktu
V kuchyni najde kurkuma široké spektrum využití. Rozumí si s Indickou kuchyní, doplňuje se s rýží a pepřem, který umocňuje vstřebávání látek z ní.
Přidáváme například do Curry, k bramborám, masu a k rýžovo-zeleninovým směsím. Nebo si můžete připravit i zdravý zlatý nápoj kurkuma latté. Používá se jako žluté barvivo. Jídlo krásně obarví do žluta.
Kořen kurkumy použijeme tak, jako zázvor. Oloupeme slupku a nastrouháme.
Z nastrouhané kurkumy můžeme připravit kurkumový čaj, který může být i dohromady se zázvorem. Můžeme přidat celý do smoothie, nebo do fresh džusů. Ale nastrouhaný i do jídla. V mixéru namletý kořen se dá zamrazit a pak použít čerstvý, kdykoliv je potřeba.
Kurkuma latté - Ingredience pro kurkuma latté
1 1/2 šálku mandlového mléka (nebo kokosového mléka) nebo kravské, ale pokud chceme pít opravdu zdravý nápoj, nedoporučuji je.
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky skořice
1 cm čerstvého zázvoru
1 špetka černého pepře
1 lžička medu
Příprava:Zahřejte mléko v hrnci a přidejte kurkumu, zázvor, skořici a med. Nechte mléko prohřívat při nízké teplotě tak dlouho, dokud se nezbarví do krásně oranžové barvy.
Pak nalijte do šálku, poprašte špetkou pepře a navrch dejte lžíci napěněného mléka, případně ušlehané smetany. Pokud chcete dát přednost light variantě, použijte místo mandlového mléka vodu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.