Virunga koření Biryani masala 50g
Související produkty
Detailní popis produktu
Složení: Skořicovník (indický bobkový list), anýz, kardamon, černý pepř (celý), skořice, hřebíček, koriandr (semena), muškatový květ, muškátový oříšek
Recept na biryani rice
Ingredience:
Rýže (Basmati) - hrneček, voda – dva hrnečky vody na rýži, olej dle potřeby, sůl, 1 ks cibule, 3 ks rajčat, zeleninu dle možností (mrkev, paprika, hrášek, kukuřice, květák, fazolky, brambory). Jogurt (nemusí být). Listy koriandru a máty, zázvor a česnek, 2-3 lžíce biryani masala, 1 lžíce kurkumy, 1 lžíce chilli, 1 lžíce kari, bobkového listu, anýz, 4 ks zeleného kardamonu, kousek celé skořice, 4 ks hřebíčku, lžičku římského kmínu.
Postup:
Nejprve připravíme rýži. Rýži propláchneme ve vodě, scedíme. Rozehřejeme si hrnec, přidáme olej, bobkový lis, anýz, kardamon, skořici, hřebíček, římský kmín sůl a necháme zpěnit.
Přidáme rýži, promícháme, zalijeme vodou a necháme vařit. Jakmile je rýže hotová, odstavíme, promícháme a necháme v teple. Rozehřejeme si hrnec, přidáme olej, bobkový list, anýz, kardamon, skořici, hřebíček, římský kmín a necháme zpěnit. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a necháme opražit dozlatova.
Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, rajčata, papriku, hrášek, kukuřici, květák, fazolky a brambory. Mícháme a necháme vše smažit. Přidáme biryani masalu, kurkumu, chilli, kari a sůl. Promícháme a necháme opražit.
Pokud je potřeba, přidáme olej, aby se nám koření nepřipálilo. Přidáme jogurt. Až zelenina lehce změkne, zasypeme ji uvařenou rýží tak, aby vše zakryla. Posypeme nasekanými listy koriandru a máty, jídlo zakryjeme poklicí a odstavíme. Necháme odstát tak 10 minut. Zelenina se nám mezi tím dodělá.
Nakonec rýži promícháme. Jídlo můžeme podávat jako hlavní chod i jako přílohu. Jídlo můžeme připravit také s kuřecím masem. Když se zelenina opéká, přidáme k ní kuřecí maso. Jakmile je maso z vrchu hotové zakryjeme rýží a necháme delší dobu odstát.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.