Virunga koření Tandoori masala

Novinka
Značka: Virunga
od 45 Kč / ks od 39 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Tandoori Masala – mírně pikantní směs koření s výraznou chutí.

Ladí s kuřecím masem, zeleninou, luštěninami a v kořeněných omáčkách, příjemně doplní chuť vepřového a jehněčího masa.

Detailní informace

Hmotnost: 25 g
45 Kč / ks
39 Kč bez DPH
Hmotnost: 50 g
65 Kč / ks
57 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

tandoori masala

koriandr, kmín, česnek, zázvor, hřebíček, muškátový květ, pískavice řecké seno, skořice, černý pepř, kardamon, muškatový oříšek

virunga recept:

Ingredience: Kousky kuřete, nejlépe prsíčka společně s nožičkami, jogurt, tandoori masala, kurkuma, chilli, zázvor, česnek, sůl, černá sůl – nemusí být, olej, vymačkaný šťáva z citronu. Postup: Kuře zbavíme šlach, prsíčka nařízneme, aby se kuře dobře namarinovalo. Potom kuře ze všech stran posypeme tandoori masalou a rukou všechno koření rozetřeme, aby se dostalo všude. Jako masalu, kurkumu, chilli, prolisovaný česnek a najemno nakrájený zázvor, sůl a černou sůl. Nalijeme olej a štávu z citronu. Vše dobre promícháme. Kure vložíme do marinády. Rukou marinádu rozetřeme do všech částí kuřete. Odložíme do ledničky a necháme cca 30 minut marinovat. Poté rozehřejeme pánev, přidáme olej a kure. Kuře obracíme a opékáme z obou stran cca 10-15 minut. Poté odstavíme z ohne, přikryjeme poklicí a jídlo necháme alespoň 10 minut v teple, aby se kuře dodělalo. Podáváme jako hlavní chod společně s rýží nebo indickou plackou.

Na stejný způsob můžeme připravit i květák, nebo další zeleninu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Země původu: Zanzibar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: