Virunga koření Biryani masala

Novinka
Značka: Virunga
od 45 Kč / ks od 39 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Biryani Masala - Indické rizoto? Zelenina nebo maso uvařené pod rýži? No jasně! To je Biryani.

Detailní informace

Hmotnost: 25 g
45 Kč / ks
39 Kč bez DPH
Hmotnost: 50 g
65 Kč / ks
57 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

byriani masala

skořicovník (indický bobkový list), anýz, kardamon, černý pepř (celý), skořice, hřebíček, koriandr (semena), muškatový květ, muškátový oříšek

 

Biryani rice
Ingredience: Rýže (Basmati) - hrneček, voda – dva hrnečky vody na rýži, olej dle potřeby, sůl, 1ks cibule, 3ks rajčat, zeleninu dle možností (mrkev, paprika, hrášek, kukuřice, květák, fazolky, brambory). Jogurt (nemusí být). Listy koriandru a máty, zázvor a česnek, 2-3 lžíce biryani masala, 1 lžíce kurkumy, 1 lžíce chilli, 1 lžíce kari, bobkového listu, anýz, 4 ks zeleného kardamonu, kousek celé skořice, 4 ks hřebíčku, lžičku římského kmínu. Postup: Nejprve připravíme rýži. Rýži propláchneme ve vodě, scedíme. Rozehřejeme si hrnec, přidáme olej, bobkový lis, anýz, kardamon, skořici, hřebíček, římský kmín sůl a necháme zpěnit. Přidáme rýži, promícháme, zalijeme vodou a necháme vařit. Jakmile je rýže hotová, odstavíme, promícháme a necháme v teple. Rozehřejeme si hrnec, přidáme olej, bobkový list, anýz, kardamon, skořici, hřebíček, římský kmín a necháme zpěnit. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a necháme opražit dozlatova. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, rajčata, papriku, hrášek, kukuřici, květák, fazolky a brambory. Mícháme a necháme vše smažit. Přidáme biryani masalu, kurkumu, chilli, kari a sůl. Promícháme a necháme opražit. Pokud je potřeba, přidáme olej, aby se nám koření nepřipálilo. Přidáme jogurt. Až zelenina lehce změkne, zasypeme ji uvařenou rýží tak, aby vše zakryla. Posypeme nasekanými listy koriandru a máty, jídlo zakryjeme poklicí a odstavíme. Necháme odstát tak 10 minut. Zelenina se nám mezi tím dodělá. Nakonec rýži promícháme. Jídlo můžeme podávat jako hlavní chod i jako přílohu. Jídlo můžeme připravit také s kuřecím masem. Když se zelenina opéká, přidáme k ní kuřecí maso. Jakmile je maso z vrchu hotové zakryjeme rýží a necháme delší dobu odstát.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Vlastnosti: Směs, Mleté
Země původu: Zanzibar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: