Jarní salát s avokádem a mangem
Velikonoce jsou ideální pro přípravu nového receptu. Čtyři dny volna, setkání s rodinou a přáteli, čas vychutnat si dobré jídlo. Vyzkoušejte ovocný salát, který pro vás připravila foodblogerka Zuzana. Je vynikající samotný nebo jím doplníte ryby a maso.
Jaké suroviny potřebujete?
- mango
- avokádo
- baby špenát
- červená kapie
- červená cibule
- koriandr
- limeta
- sůl, pepř
- chilli
- olivový olej
- semínka
Jaký je postup?
- Na malé kostičky nakrájíme polovinu manga, třetinu avokáda, červenou kapii, polovinu červené cibulky, dvě hrsti špenátu.
- Vše vložíme do misky, ale ještě nemícháme, aby nám vše drželo strukturu.
- Přidáme pokrájenou snítku koriandru, dle chuti chilli čerstvé či sušené, zakápneme olivovým olejem a vymačkáme limetku.
- Lze zvýraznit chuť ještě semínky např. sezam, chia, pinie.
- Nakonec vše promísíme a podáváme.
Lze využít jako samotné jídlo, nebo jako přílohu k masu, sýrům či rybám.
Doba přípravy: cca 15 min
Dobrou chuť a krásné Velikonoce!
