Jarní salát s avokádem a mangem

Velikonoce jsou ideální pro přípravu nového receptu. Čtyři dny volna, setkání s rodinou a přáteli, čas vychutnat si dobré jídlo. Vyzkoušejte ovocný salát, který pro vás připravila foodblogerka Zuzana. Je vynikající samotný nebo jím doplníte ryby a maso. 

Jaké suroviny potřebujete?

  • mango
  • avokádo
  • baby špenát
  • červená kapie
  • červená cibule
  • koriandr
  • limeta
  • sůl, pepř
  • chilli
  • olivový olej
  • semínka

 

 Jaký je postup? 

  • Na malé kostičky nakrájíme polovinu manga, třetinu avokáda, červenou kapii, polovinu červené cibulky, dvě hrsti špenátu.
  • Vše vložíme do misky, ale ještě nemícháme, aby nám vše drželo strukturu.
  • Přidáme pokrájenou snítku koriandru, dle chuti chilli čerstvé či sušené, zakápneme olivovým olejem a vymačkáme limetku.
  • Lze zvýraznit chuť ještě semínky např. sezam, chia, pinie.
  • Nakonec vše promísíme a podáváme.

Lze využít jako samotné jídlo, nebo jako přílohu k masu, sýrům či rybám.

Doba přípravy: cca 15 min

Dobrou chuť a krásné Velikonoce!
 
Recept pro Vás připravila Zuzana Okonji, Zdravé vaření s láskou
 
2_5

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení