Víkendový zážitkový kurz exotické gastronomie - únor 2020
Detailní popis produktu
Zajímáte se o exotickou kuchyni, zdravý životní styl a moderní gastronomii?
Pak tu pro vás máme doslova časovanou bombu! Všechno totiž najdete v jednom balení na revolučním Zážitkovém kurzu exotické gastronomie. Dozvíte se na něm, co vás o exotických potravinách zajímá, ochutnáte neznámé ovoce a naučíte se nové recepty. Vydejte se s námi na cestu do tropického ráje…
Co se na kurzu naučíte?
- Ukážeme vám spoooustu nových chutí, které vám popletou hlavu, a představíme pestrý exotický jídelníček.
- Naučíme vás připravovat exotické speciality, které po kurzu zvládnete i doma (opičí packu na to!). Prozradíme vám tajemství tradičních pokrmů z Afriky a Asie.
- Ukážeme si, jak i v dnešní hektické době připravit zdravou, barevnou, voňavou a vynikající svačinku.
- Společně zapátráme po blahodárných účincích všech možných (známých i neznámých) tropických plodin a superpotravin.
- Provedeme vás ugandskými a indonéskými farmami, nakoukneme do místních domácností, zvyklostí a zabrousíme i do tématu ekoturistiky.
- Na každé lekci si vyzkoušíte profesionální vybavení na zpracování (nejen) exotických plodin, jako jsou supervýkonné mixéry, výrobník na ořechová másla a mléka, výrobník jogurtů, infrasušička ovoce a další.
Jaká témata na vás čekají?
Letem exotickým světem
Představíme si a ochutnáme TOP 20 tropických plodin z Afriky i z Asie: durian, dračí ovoce, mangostýn, avokádo, mango, různé druhy banánů, maniok, papája, mučenka, tungulu…
Drinky plné exotiky z ovoce i cukrové třtiny
Vyrobíme si tropická smoothie a další super drinky a připravíme si veganský jogurt.
Jackfruit aneb největší ovocný kámoš
Ochutnáme největší ovoce na světě, ukážeme si, jak ho zpracovat a využít v kuchyni.
Zanzibarská pohádka tisíce a jedné vůně
Představíme si zdravé a voňavé koření ze Zanzibaru, necháme se omámit vanilkou a citrónovou trávou.
Magie čokolády a kakaových bobů
Namícháme si exotické koktejly a vyrobíme domácí čokoládu.
Alchymie kávy
Vysvětlíme si, jak se káva pěstuje, zpracovává, praží, blenduje a jak s ní doma nejlépe naložíte. Seminář zakončíme degustací.
Síla ořechů a jejich zpracování
Podíváme se pod skořápku kešu ořechům a vyrobíme si kešu máslo, mléko nebo sýr.
Exotické superpotraviny a jejich každodenní využití
Seznámíme vás s plodem baobabu, čerstvou kurkumou, moringou a dalšími poklady tropické přírody. Ukážeme si, jak a proč je nenásilně zařadit do jídelníčku.
Co ještě potřebujete vědět?
- počet účastníků kurzu: 8-12
- délka jednoho semináře: 8 hodin
- čas: středa, 10:00 - 18:30 (s půlhodinovou pauzou)
- termín: 15. 2. a 22. 2. 2020
V ceně: ochutnávky, dárek pro účastníky, exotické výtvory si každý může odnést s sebou domů, poukaz na slevu 15 % na 3 objednávky z eshopu.
Cena: 6 000 Kč / celkem 16 hodin (každý zájemce dostane v rámci jednotlivých seminářů produkty v min. hodnotě 2000 Kč)
Early bird: 5 500 Kč | Objednávky do 31. 12. 2019
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.