Menakao Čokoláda 63% s mořskou solí 65g

139 Kč / ks 121 Kč bez DPH

Manakao 63 % je tmavá čokoláda dochucená Madagaskarskou mořskou solí a kousky pražených kakaových bobů. Tato čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Manakao je čokoláda tmavá 63 % s mořskou solí a kousky pražených kakaových bobů.

Manakao 63 % tmavá čokoláda dochucená Madagaskarskou mořskou solí a kousky pražených kakaových bobů.Čokoláda je připravená z kakaových bobů odrůdy Trinitario pěstovaných v údolí řeky Sambirano na Madagaskaru.

Čokoláda má ocenění z mezinárodních soutěží

  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2013
  • bronzová medaile, Academy of Chocolate, 2013, kategorie „Best Flavoured Dark Chocolate Bar“
  • Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2012

Údolí řeky Sambirano (odkud pochází kakaové boby použité na přípravu této čokoládády) má specifické mikroklima a místní půda je velmi bohatá na minerály. Kombinace mikroklimatu, půdy a vybraných odrůd kakaovníků produkuje kakaové boby s přirozenou sladkostí bohaté na ovocné (zejména citrusové) tóny.

Složení čokolády 

Kakaové boby, třtinový cukr, čisté kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin (bez geneticky modifikovaných organismů – tzv. GMO free), kousky pražených kakaových bobů, mořská sůl. Může obsahovat stopy ořechů, GMO free sójového lecitinu, sezamu a mléka.

Super kvalita surovin

Na přípravu čokolád Menakao jsou používány boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv. V čokoládách též nenajdete žádná umělá aromata ani vanilin. Použitý sójový lecitin je beze stop geneticky modifikovaných organismů (tzv. GMO free).

Hmotnost a velikost čokolády

65 g, 189×104×10 mm

Čokolády Menakao jsou vyráběny v čokoládovně Cinagra na Madagaskaru, jež vyrábí výjimečnou čokoládu od roku 2006.

Cena „Great Taste Award,“ je ekvivalentem filmových Oskarů ve světě gurmánů. Britská asociace „Guild of Fine Food“ ji každoročně uděluje těm nejkvalitnějším a nejchutnějším potravinovým výrobkům v příslušné kategorii.

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchodu.

 

Nutriční hodnoty / výživové údaje ve 100 g  
Energie 2501,61 kj
Energie 597,5 kcal
Tuky 41,82 g
    z toho nasycené tuky 10,8 g
Sacharidy 44,28 g
    z toho cukry 39,4 g
Bílkoviny 11 g
Sůl  0,11 mg

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.065 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: