Vývar s avokádem

Už jste zkoušeli kombinaci avokáda a vývaru? Ne?! Tak to honem do toho, jelikož je to skvělé a těchto dnech dokonale zahřeje.

Kromě klasického vývaru můžete zkusit takzvaný obložený vývar. Čistý masový či zeleninový vývar doplníme dalšími ingrediencemi. Pokud jako jednu z ingrediencí použijete avokádo, budete chutí vývaru opravdu velice překvapeni a vykouzlíte neobyčejné zdravé jídlo nabité minerály, vitamíny a kolagenem.

Připravili jsme si pro Vás tři druhy vývaru, lze však použít téměř jakékoliv ingredience dle chuti:

Ingredience:

  • vývar masový či zeleninový
  • avokádo
  • kvalitní sůl, pepř či bylinky
  • volitelné ingredience:

1. varianta: ředkvičky, mrkev, červená kapie, vajíčka

2. varianta: mrkev, celer, petržel, brokolice

3. varianta: maso, okurka, pórek, chilli

Postup:

Připravte si kvalitní masový či zeleninový vývar, který lze připravit mnoha způsoby. Ideální je předem si 20 minut na 180 °C v troubě zapéct ingredience na vývar (maso, kosti, zelenina). Následně je zalijeme vodou (asi 1,5 litru na 900 g kostí a masa či 800 g zeleniny), přidáme lžíci octa, dva bobkové listy, pár kuliček pepře a nového koření. Toto je základ, samozřejmě lze využít i další příchutě.

Vše přivedeme k varu, následně stáhneme teplotu a pouze "táhneme" minimálně 6 hodin. Jednodušší variantou je například využití tzv. pomalého hrnce, kde můžeme vývar táhnout i několik dní, ale přes noc nám postačí. Hotový vývar přecedíme přes sítko s plátýnkem. Můžeme ihned zpracovat, případně horký dát do sklenice, nechat vychladnout a skladovat v lednici až týden.

A teď jdeme na obložený vývar. Horký vývar si dáme do misky a obložíme ingrediencemi. Můžeme použít syrovou či blanšírovanou zeleninu, maso obrané z vývaru, nudle, restované žampiony, vařenou kořenovou zeleninu, klíčky, vajíčka vařená, zastřená či volské oko, bylinky čerstvé i sušené, prostě téměř vše co nás napadne. Nakonec dosolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Nezapomeňte do vývaru použít avokádo, je nepřekonatelné!

Doba přípravy: cca 7-12 hodin

Přejeme dobrou chuť!

Zuzana, Zdravé vaření s láskou

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení