Velikonoční plněná vajíčka s avokádem

Velikonoce jsou hlavně velkým křesťanským svátkem, ale jsou také spojeny s oslavou jara a zdravím. Na Zelený čtvrtek byste měli sníst něco zeleného a na Velký pátek byste se měli naopak postit. Nebo alespoň vynechat maso.

Vyzkoušejte náš velikonoční bezmasý recept plný máslového ugandského avokáda a dochucený ingrediencemi ze Zanzibaru! Naše food blogerka Zuzana připravila dokonalá, zdravá a hlavně vynikající plněná vajíčka s avokádem.

Příprava je rychlá a jednoduchá a vy si budete moci plně vychutnat velikonoční náladu s rodinou, přáteli a zdravým jídlem.

Jaké suroviny potřebujete? 

 

 Jaký je postup? 

  • Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme žloutky do mističky.
  • Nadrobno si nakrájíme ostatní ingredience a přidáme je do mističky. Množství volíme dle chuti, cca měsíček avokáda, dvě rajčátka a kousek cibulky.
  • Přidáme snítku koriandru (kdo nechce, nemusí být), 1 lžičku hořčice, osolíme, pokapeme šťávou z limetky, opepříme a směs promícháme.
  • Lžičkou plníme směsí vydlabaná vajíčka a můžeme rovnou podávat.

Doba přípravy: cca 20 min

Dobrou chuť a krásné Velikonoce!
 
Recept pro Vás připravila Zuzana Okonji, Zdravé vaření s láskou

 

 

Velikonoce