Velikonoční plněná vajíčka s avokádem

Velikonoce jsou hlavně velkým křesťanským svátkem, ale jsou také spojeny s oslavou jara a zdravím. Na Zelený čtvrtek byste měli sníst něco zeleného a na Velký pátek byste se měli naopak postit. Nebo alespoň vynechat maso.

Vyzkoušejte náš velikonoční bezmasý recept plný máslového ugandského avokáda a dochucený ingrediencemi ze Zanzibaru! Naše food blogerka Zuzana připravila dokonalá, zdravá a hlavně vynikající plněná vajíčka s avokádem.

Příprava je rychlá a jednoduchá a vy si budete moci plně vychutnat velikonoční náladu s rodinou, přáteli a zdravým jídlem.

Jaké suroviny potřebujete? 

 

 Jaký je postup? 

  • Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme žloutky do mističky.
  • Nadrobno si nakrájíme ostatní ingredience a přidáme je do mističky. Množství volíme dle chuti, cca měsíček avokáda, dvě rajčátka a kousek cibulky.
  • Přidáme snítku koriandru (kdo nechce, nemusí být), 1 lžičku hořčice, osolíme, pokapeme šťávou z limetky, opepříme a směs promícháme.
  • Lžičkou plníme směsí vydlabaná vajíčka a můžeme rovnou podávat.

Doba přípravy: cca 20 min

Dobrou chuť a krásné Velikonoce!
 
Recept pro Vás připravila Zuzana Okonji, Zdravé vaření s láskou

 

 

Velikonoce

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení