Velikonoce jsou hlavně velkým křesťanským svátkem, ale jsou také spojeny s oslavou jara a zdravím. Na Zelený čtvrtek byste měli sníst něco zeleného a na Velký pátek byste se měli naopak postit. Nebo alespoň vynechat maso.
Vyzkoušejte náš velikonoční bezmasý recept plný máslového ugandského avokáda a dochucený ingrediencemi ze Zanzibaru! Naše food blogerka Zuzana připravila dokonalá, zdravá a hlavně vynikající plněná vajíčka s avokádem.
Příprava je rychlá a jednoduchá a vy si budete moci plně vychutnat velikonoční náladu s rodinou, přáteli a zdravým jídlem.
Jaké suroviny potřebujete?
Jaký je postup?
- Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme žloutky do mističky.
- Nadrobno si nakrájíme ostatní ingredience a přidáme je do mističky. Množství volíme dle chuti, cca měsíček avokáda, dvě rajčátka a kousek cibulky.
- Přidáme snítku koriandru (kdo nechce, nemusí být), 1 lžičku hořčice, osolíme, pokapeme šťávou z limetky, opepříme a směs promícháme.
- Lžičkou plníme směsí vydlabaná vajíčka a můžeme rovnou podávat.
Doba přípravy: cca 20 min