Zkuste si připravit trošku netradiční tortillu s lahodnou hot salsou z exotického ovoce a lahodným avokádem!
Na 4 porce budete potřebovat:
- 4 tortily
- 100 g exotické hot salsy
- ½ většího avokáda
- 1 vaničku mix listových salátů
- 8 ks loupaných krevet
- 1 plechovka černých fazolí ve slaném nálevu
- 100 ml zakysané smetany
- 1 ks limetky
- koření na tacos
- špetku soli
Krevety pokapeme olejem, posypeme zlehka solí a potřeme limetkovou šťávou. Zprudka z obou stran opečeme krevety na rozpálené pánvi. Na stejnou pánev pak vysypeme okapané černé fazole a posypeme je kořením na tacos. Necháme z fazolí odpařit vodu, pak je stáhneme z plamene.
Na každou tortillu dáme zhruba 1 polévkovou lžíci zakysané smetany, hrst mixu listových salátů, hrst na kostičky nebo na plátky nakrájeného avokáda, fazole, krevety a nakonec vše dokončíme lžičkou pikantní exotické salsy. Tortilu pak pořádně zabalíme.
Můžete podávat takto za studena nebo lze ještě tortilu zapéct v kontaktním grilu a připravit si tak teplou variantu.
TIP: Pokud vynecháte krevety, máte rázem verzi pro vegetariány, pokud z receptu vynecháte i zakysanou smetanu, pochutnají si i vegani.