Tortilla s exotickou pikantní salsou

Zkuste si připravit trošku netradiční tortillu s lahodnou hot salsou z exotického ovoce a lahodným avokádem! 

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 tortily
  • 100 g exotické hot salsy
  • ½ většího avokáda
  • 1 vaničku mix listových salátů
  • 8 ks loupaných krevet
  • 1 plechovka černých fazolí ve slaném nálevu
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1 ks limetky
  • koření na tacos
  • špetku soli

Tortilla s exotickou pikantní salsou


Krevety pokapeme olejem, posypeme zlehka solí a potřeme limetkovou šťávou. Zprudka z obou stran opečeme krevety na rozpálené pánvi. Na stejnou pánev pak vysypeme okapané černé fazole a posypeme je kořením na tacos. Necháme z fazolí odpařit vodu, pak je stáhneme z plamene.

Na každou tortillu dáme zhruba 1 polévkovou lžíci zakysané smetany, hrst mixu listových salátů, hrst na kostičky nebo na plátky nakrájeného avokáda, fazole, krevety a nakonec vše dokončíme lžičkou pikantní exotické salsy. Tortilu pak pořádně zabalíme.

Můžete podávat takto za studena nebo lze ještě tortilu zapéct v kontaktním grilu a připravit si tak teplou variantu.

TIP: Pokud vynecháte krevety, máte rázem verzi pro vegetariány, pokud z receptu vynecháte i zakysanou smetanu, pochutnají si i vegani.


avo-kampan-02