Pstruh s ananasem

Víte, že pro naše zdraví je optimální jíst dvakrát týdně rybu? Vyzkoušejte recept na pstruha s ananasem a špetkou chilli. Spojíte dohromady sladkou chuť šťavnatého ananasu s ostrou a štiplavou chutí chilli. Určitě si pochutnáte.

Co budete potřebovat?

  • 1 pstruh
  • 60 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g kukuřice
  • 5 koleček ananasu
  • sůl a chilli pro dochucení

Jak na to?

Předehřejte troubu na cca 180 °C. Rybu vykuchejte - pokud ještě není takto připravená, omyjte pod tekoucí studenou vodou a osušte. Osolte a přidejte kousky másla na plech i na rybu. Přidejte kukuřici, mini rajčátka a česnek. Nezapomeňte na hlavní hvězdu oběda a obložte rybu kousky čerstvého ananasu nakrájeného na kolečka. Posypte špetkou sušeného chilli, které  pro Vás dovážíme ze Zanzibaru. Pečte po dobu cca 35 minut.

Ryba bude hotová jakmile, po vpichu vidličkou, se maso začne oddělovat od kosti.

Pokud máte rádi křupavou kůrku, přepněte na gril a grilujte pstruha ještě dalších cca 5 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Virunga ryba s ananasem recept