Mléčná exotická rýže

Mléčná rýže je již tak trochu retro záležitost. My jsme ji ale zkusili trochu zmodernizovat a musíme říct, že je to opravdu lahůdka.


Na 4 porce budete potřebovat:

  • 5 pl rýže
  • 1,5 dcl mléka
  • 1 pl kokosového mléka (té tuhé části)
  • plátek manga
  • 1 baby banán
  • hvězdička badyánů
  • svitek skořice
  • datlový nebo jiný sirup, třeba agáve
  • 1 pl ananasového džusu či šťávy

exotická mléčná rýže


Postup: Rýži propláchneme a dáme vařit do mléka (nepoužijeme však všechno mléko, lépe přidávat postupně) s kořením na mírném plameni. 

Během vaření přidáme nakrájené mango, polovinu baby banánku, džus a necháme rozvařit, čímž směs ochutíme a osladíme. 

Ke konci přidáme ještě 1 polévkovou lžíci kokosového mléka. Po změknutí rýže máme hotovo. Nalijeme do skleniček, přilijeme datlový sirup a doplníme zbytkem čerstvého banánu

Můžete konzumovat teplé i studené


Naše mango koupíte zde...

 Virunga medove mango_500

Mango nejoblíbenější ovoce na světě. Dovážíme několik druhů dle sezóny. Podle barvy se tentokrát nelze orientovat, i zelené mango může být uvnitř zralé. Chuť může být dle odrůdy sladká i lehce kyselá. Spolehlivým ukazatelem zralosti je měkkost. Pokud si nejste měkkostí jisti, ale na slupce se již začínají objevovat tmavě hnědé skvrny, je čas ho zkonzumovat.

Manga od nás nejsou nijak chemicky ošetřena a u některých druhů, se stejně tak jako je to charakteristické pro jablka, mohou v mangu připadne vyskytnout červi.