Pudink je dezert oblíbený u řady generací. My jsme zkombinovali tento typ dezertu s tím nejlepším ugandským mangem Zillate a vyšla nám dokonalá harmonie chutí a vůní.
Jaké suroviny potřebujete?
- zralé mango cca 200 g
- 1 baby banán - volitelné
- 1/4 hrnku mléka (kokosové nejlépe)
- 120 ml vody
- 1 lžíce želatiny
Pudink zvládne každý
Mango oloupejte a dužinu nakrájejte na kousky. Želatinu zalijte horkou vodou a počkejte dokud se nerozpustí. Pokud v želatině budou hrudky, zahřejte ji krátce na jemném ohni. Mléko přiveďte do varu a vše spolu spolu s kousky manga dejte do mixéru a do hladka rozmixujte. Dejte pozor, aby puding nebyl příliš vodnatý nebo naopak příliš hutný (můžete pomalu přidávat vodu nebo mléko podle potřeby). Pokud chcete mít puding hutnější - rozmixujte do pudingu oloupaný banán.
Dejte vychladnout do lednice. Ozdobit můžete i mučenkou.
Přejeme dobrou chuť.