Mangový puding

Pudink je dezert oblíbený u řady generací. My jsme zkombinovali tento typ dezertu s tím nejlepším ugandským mangem Zillate a vyšla nám dokonalá harmonie chutí a vůní.

Jaké suroviny potřebujete?

  • zralé mango cca 200 g
  • 1 baby banán - volitelné 
  • 1/4 hrnku mléka (kokosové nejlépe)
  • 120 ml vody
  • 1 lžíce želatiny

Pudink zvládne každý

Mango oloupejte a dužinu nakrájejte na kousky. Želatinu zalijte horkou vodou a počkejte dokud se nerozpustí. Pokud v želatině budou hrudky, zahřejte ji krátce na jemném ohni. Mléko přiveďte do varu a vše spolu spolu s kousky manga dejte do mixéru a do hladka rozmixujte. Dejte pozor, aby puding nebyl příliš vodnatý nebo naopak příliš hutný (můžete pomalu přidávat vodu nebo mléko podle potřeby). Pokud chcete mít puding hutnější - rozmixujte do pudingu oloupaný banán

Dejte vychladnout do lednice. Ozdobit můžete i mučenkou. 

Přejeme dobrou chuť.

Virunga mango recept pudink