Ovocný dort je báječnou pochoutkou mezi dětmi i dospělými, a to nejen k oslavě narozenin či jiné významné příležitosti. Co ale zkusit vyměnit tradiční jahody, borůvky nebo maliny za něco exotičtějšího? Vyzkoušejte jednoduchý a slaďoučký mangový dort po kterém se jen zapráší!
Co budete potřebovat?
NA KORPUS:
- 3 vejce
- 80 g kokosového (klidně i třtinového) cukru
- 90 g celozrnné špaldové mouky
NA KRÉM:
- 3 žloutky
- 225 ml mléka (můžete vzít např. kokosové)
- 80 g kokosového cukru (opět můžete použít i třtinový)
- 8 plátků povolené želatiny
- 150 ml rozmixovaného manga (pyré)
- 110 ml našlehané šlehačky
NA ŽELÉ:
- 100 ml mangového pyré
- 4 plátky želatiny
- 1 lžíce kokosového cukru
Jak na to?
Nejdříve si předehřejte troubu na 190 °C a dortovou formu vyložte pečícím papírem. Poté ušlehejte vejce a cukr a opatrně vmíchejte kokosovou mouku a celé to vlijte do formy. Pečeme 10 - 13 minut.
Na krém ušlehejte žloutky s cukrem a pak zalijte mlékem. Směs v hrnci zahřejte, až začne houstnout. Přeceďte, přidejte želatinu a míchejte do hladka. Do misky s ušlehanou šlehačkou postupně vmíchejte žloutkovo-mangovou směs a naneste na vychladlý upečený korpus. Dejte ztuhnout do lednice.
Ve studené vodě nechte povolit želatinu, přidejte horké mangové pyré a cukr. Pak vyndejte z lednice korpus s krémem a nalijte navrch želatinovou směs. Dort nechte alespoň 10 hodin odležet.
Dobrou chuť!