Mangový dort

Ovocný dort je báječnou pochoutkou mezi dětmi i dospělými, a to nejen k oslavě narozenin či jiné významné příležitosti. Co ale zkusit vyměnit tradiční jahody, borůvky nebo maliny za něco exotičtějšího? Vyzkoušejte jednoduchý a slaďoučký mangový dort po kterém se jen zapráší!

Co budete potřebovat? 

NA KORPUS:

  • 3 vejce
  • 80 g kokosového (klidně i třtinového) cukru
  • 90 g celozrnné špaldové mouky

NA KRÉM: 

  • 3 žloutky
  • 225 ml mléka (můžete vzít např. kokosové) 
  • 80 g kokosového cukru (opět můžete použít i třtinový)
  • 8 plátků povolené želatiny
  • 150 ml rozmixovaného manga (pyré)
  • 110 ml  našlehané šlehačky

NA ŽELÉ:

Jak na to?

Nejdříve si předehřejte troubu na 190 °C a dortovou formu vyložte pečícím papírem. Poté ušlehejte vejce a cukr a opatrně vmíchejte kokosovou mouku a celé to vlijte do formy. Pečeme 10 - 13 minut.

Na krém ušlehejte žloutky s cukrem a pak zalijte mlékem. Směs v hrnci zahřejte, až začne houstnout. Přeceďte, přidejte želatinu a míchejte do hladka. Do misky s ušlehanou šlehačkou postupně vmíchejte žloutkovo-mangovou směs a naneste na vychladlý upečený korpus. Dejte ztuhnout do lednice. 

Ve studené vodě nechte povolit želatinu, přidejte horké mangové pyré a cukr. Pak vyndejte z lednice korpus s krémem a nalijte navrch želatinovou směs. Dort nechte alespoň 10 hodin odležet.

Dobrou chuť!

Virunga mangový dort

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení