Mangový dort

Ovocný dort je báječnou pochoutkou mezi dětmi i dospělými, a to nejen k oslavě narozenin či jiné významné příležitosti. Co ale zkusit vyměnit tradiční jahody, borůvky nebo maliny za něco exotičtějšího? Vyzkoušejte jednoduchý a slaďoučký mangový dort po kterém se jen zapráší!

Co budete potřebovat? 

NA KORPUS:

  • 3 vejce
  • 80 g kokosového (klidně i třtinového) cukru
  • 90 g celozrnné špaldové mouky

NA KRÉM: 

  • 3 žloutky
  • 225 ml mléka (můžete vzít např. kokosové) 
  • 80 g kokosového cukru (opět můžete použít i třtinový)
  • 8 plátků povolené želatiny
  • 150 ml rozmixovaného manga (pyré)
  • 110 ml  našlehané šlehačky

NA ŽELÉ:

Jak na to?

Nejdříve si předehřejte troubu na 190 °C a dortovou formu vyložte pečícím papírem. Poté ušlehejte vejce a cukr a opatrně vmíchejte kokosovou mouku a celé to vlijte do formy. Pečeme 10 - 13 minut.

Na krém ušlehejte žloutky s cukrem a pak zalijte mlékem. Směs v hrnci zahřejte, až začne houstnout. Přeceďte, přidejte želatinu a míchejte do hladka. Do misky s ušlehanou šlehačkou postupně vmíchejte žloutkovo-mangovou směs a naneste na vychladlý upečený korpus. Dejte ztuhnout do lednice. 

Ve studené vodě nechte povolit želatinu, přidejte horké mangové pyré a cukr. Pak vyndejte z lednice korpus s krémem a nalijte navrch želatinovou směs. Dort nechte alespoň 10 hodin odležet.

Dobrou chuť!

Virunga mangový dort