Losos s ananasovou salsou

Dnešní recept pro nás připravila food blogerka Nelka. Pokud rádi zkoušíte nové věci, tak losos a ananasovou salsou Vám padne do noty. 

Nelka si zamilovala ananas a jak sama říká: „A proč jsem si tak oblíbila ananas od virunga? Protože tenhle ananas prostě chutnal jinak. Je organicky pěstovaný a zcela bez chemických hnojiv. Je šťavnatý a na jazyku se rozplývá. Ananas, který jsem dnes použila do tohoto receptu je nešlechtěná odrůda s krásnou žlutě barvou. A  malý tip pro Vás. Pokud je na dotek pružný a při pokojové teplotě krásně voní, je ten správný čas na jeho konzumaci."

Jaké suroviny potřebujeme pro přípravu? 

  • filet lososa (popřípadě jinou Vaší oblíbenou rybu)
  • zralý ananas
  • ½ červené cibule
  • 1 kapie
  • 1 chilli paprička
  • hrst koriandru případně pažitky
  • šťávu z jedné limetky
  • sůl, mletý černý kořením, směs koření na rybu
  • olivový olej
  • citronovou šťávu

Jdeme na to!

Troubu rozehřejme na 200 °C. Lososa pokapeme olivovým olejem a pořádně posypeme kořením na rybu. Takto připravenou rybu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud nebude z vrchu křupavá a uprostřed šťavnatá.

Ananas očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Kapie nařežeme nadrobno spolu s chilli a vložíme do misky k ananasu. Cibuli, případně pažitku, nasekáme a přidáme do misky a vše zakapeme limetkou. Osolíme a posypeme kořením, pořádně promícháme a necháme chvilku odstát, aby se chutě propojily. Podáváme s křupavou rybičkou.

Myslím, že k tomuto receptu víc není třeba, jedině tak sklenka dobrého vína a společnost, která ocení i tak trošku netradiční chuť.

Přeji Vám dobrou chuť.

Vaše Nela

https://nelkafood.sk/

Virunga losos s ananasem recept