Kokosová panna cotta

Co budeme na kokosovou panna cottu potřebovat.

Ingredience na 6 porcí:

  • 500ml kokosového mléka
  • 200ml 30% smetany
  • 12g práškové želatiny
  • 1pl cukru či sladidla např. erythrit
  • 100g avokáda
  • 2čl kakaa
  • 70% čokoláda
  • vanilkový lusk
  • borůvky
  • mango
  • máta

Postup: Kokosové mléko se smetanou zahříváme v kastrůlku na malý stupeň. Po chvilce trochu směsi odebereme do mističky a smísíme pomalu metličkou s naváženou práškovou želatinou (Vždy čtěte návod na balení želatiny a dle typu případně upravte množství či postup.)  a necháme pár minut bobtnat.

Až poté přidáme do zbytku teplé směsi. Přidáme cukr a opět metličkou vyšleháme, abychom měli krásně hladký krém. Želatinu nevaříme. Takto jsme si připravili základ panna cotty.


Kokosová panna cotta_1


Polovinu směsi smísíme s polovinou vanilkového lusku. Nalijeme do skleniček, či formiček (pokud budeme chtít dezert vyklápět). V tom případě formičky vypláchneme studenou vodou pro snazší vyklopení.

Necháme dezert ztuhnout ideálně před noc v lednici. Před servírováním doplníme nadrobno pokrájeným mangem a mátou.

Druhou polovinu směsi smísíme s rozmačkaným avokádem s kakaem do hladka. Metličkou promísíme a přidáme dvě strouhané kostičky čokolády. Opět nalijeme do skleniček či formiček a necháme ztuhnout. Před servírováním ještě postrouháme čokoládou a doplníme borůvkami.

Doba přípravy: cca 30 minut a tuhnutí přes noc


avo-kampan-01