Jarní salát s avokádem a mangem

Velikonoce jsou ideální pro přípravu nového receptu. Čtyři dny volna, setkání s rodinou a přáteli, čas vychutnat si dobré jídlo. Vyzkoušejte osvěžující jarní salát, který pro vás připravila foodblogerka Zuzana. Zuzka zkombinovala sladké i slané, ovoce z Ugandy i "klasickou" zeleninu a dochutila kořením. Salát je vynikající, můžete ho jíst samotný nebo jím doplníte ryby a maso. 

Jaké suroviny potřebujete?

  • mango
  • avokádo
  • baby špenát
  • červená kapie
  • červená cibule
  • koriandr
  • limeta
  • sůl, pepř
  • chilli
  • olivový olej
  • semínka

 

 Jaký je postup? 

  • Na malé kostičky nakrájíme polovinu manga, třetinu avokáda, červenou kapii, polovinu červené cibulky, dvě hrsti špenátu.
  • Vše vložíme do misky, ale ještě nemícháme, aby nám vše drželo strukturu.
  • Přidáme pokrájenou snítku koriandru, dle chuti chilli čerstvé či sušené, zakápneme olivovým olejem a vymačkáme limetku.
  • Lze zvýraznit chuť ještě semínky např. sezam, chia, pinie.
  • Nakonec vše promísíme a podáváme.

Lze využít jako samotné jídlo, nebo jako přílohu k masu, sýrům či rybám.

Doba přípravy: cca 15 min

Dobrou chuť a krásné Velikonoce!
 
Recept pro Vás připravila Zuzana Okonji, Zdravé vaření s láskou

 

2_4