Hermelín plněný avokádem

Na 2 porce potřebujete:

  • 2 hermelíny
  • ½ avokáda
  • 6-8 plátků slaniny
  • citron nebo limetku
  • kvalitní sůl
  • čerstvě namletý pepř

hermelín-plněný-avokádem-ingredience-1024x741


Postup:

Vezmeme si polovinu velkého avokáda, ze kterého odebereme asi třetinu a rozmačkáme ji vidličkou s kapkou citronu, pepřem a solí.

Hermelíny podélně rozřízneme na poloviny, naplníme směsí a opět přiklopíme.

Naplněný sýr zabalíme do slaniny a opečeme na středním plameni pár minut z každé strany.


hermelín-ve-slanině-1024x861


Příloha: zeleninový salát z blanšírovaného pak choi s avokádem

Jeden salát rozkrájíme na kostičky a dolní 2/3 hodíme do osolené vroucí vody. Necháme vařit na skus cca 5 minut, poté prudce zchladíme v misce se studenou vodou a ledem.

Po zchlazení salát vylovíme sítkem nebo cedníkem. Blanšírovaný pak choi smícháme s pokrájenou zeleninou: s čerstvým koncem salátu, který
jsme neblanšírovali, třemi rajčaty a zbylým avokádem.

Vymačkáme citronovou šťávu a spolu s olivovým olejem připravíme zálivku na salát v poměru 1:2.

Doba přípravy: cca 30 minut