Hermelín plněný avokádem

Na 2 porce potřebujete:

  • 2 hermelíny
  • ½ avokáda
  • 6-8 plátků slaniny
  • citron nebo limetku
  • kvalitní sůl
  • čerstvě namletý pepř

hermelín-plněný-avokádem-ingredience-1024x741


Postup:

Vezmeme si polovinu velkého avokáda, ze kterého odebereme asi třetinu a rozmačkáme ji vidličkou s kapkou citronu, pepřem a solí.

Hermelíny podélně rozřízneme na poloviny, naplníme směsí a opět přiklopíme.

Naplněný sýr zabalíme do slaniny a opečeme na středním plameni pár minut z každé strany.


hermelín-ve-slanině-1024x861


Příloha: zeleninový salát z blanšírovaného pak choi s avokádem

Jeden salát rozkrájíme na kostičky a dolní 2/3 hodíme do osolené vroucí vody. Necháme vařit na skus cca 5 minut, poté prudce zchladíme v misce se studenou vodou a ledem.

Po zchlazení salát vylovíme sítkem nebo cedníkem. Blanšírovaný pak choi smícháme s pokrájenou zeleninou: s čerstvým koncem salátu, který
jsme neblanšírovali, třemi rajčaty a zbylým avokádem.

Vymačkáme citronovou šťávu a spolu s olivovým olejem připravíme zálivku na salát v poměru 1:2.

Doba přípravy: cca 30 minut


 93426633_3150174441875285_5447778441422176256_o

Seznamte se s jedním z našich farmářů. Tohle je Mike Madyamba, kterému nikdo neřekne jinak než Kojja – v češtině něco jako Strejda.

V ugandské oblasti Luwero pro vás pěstuje hlavně manga, baby banánky, burro banány a sladké brambory.

Kromě toho má na zahradě i několik stromů avokáda a jackfruitu


 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení