Na 2 porce potřebujete:
- 2 hermelíny
- ½ avokáda
- 6-8 plátků slaniny
- citron nebo limetku
- kvalitní sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup:
Vezmeme si polovinu velkého avokáda, ze kterého odebereme asi třetinu a rozmačkáme ji vidličkou s kapkou citronu, pepřem a solí.
Hermelíny podélně rozřízneme na poloviny, naplníme směsí a opět přiklopíme.
Naplněný sýr zabalíme do slaniny a opečeme na středním plameni pár minut z každé strany.
Příloha: zeleninový salát z blanšírovaného pak choi s avokádem
Jeden salát rozkrájíme na kostičky a dolní 2/3 hodíme do osolené vroucí vody. Necháme vařit na skus cca 5 minut, poté prudce zchladíme v misce se studenou vodou a ledem.
Po zchlazení salát vylovíme sítkem nebo cedníkem. Blanšírovaný pak choi smícháme s pokrájenou zeleninou: s čerstvým koncem salátu, který
jsme neblanšírovali, třemi rajčaty a zbylým avokádem.
Vymačkáme citronovou šťávu a spolu s olivovým olejem připravíme zálivku na salát v poměru 1:2.
Doba přípravy: cca 30 minut
Seznamte se s jedním z našich farmářů. Tohle je Mike Madyamba, kterému nikdo neřekne jinak než Kojja – v češtině něco jako Strejda.
V ugandské oblasti Luwero pro vás pěstuje hlavně manga, baby banánky, burro banány a sladké brambory.
Kromě toho má na zahradě i několik stromů avokáda a jackfruitu.