Grilovaný ananas na sladko nebo s chilli

Nebojte se popustit uzdu fantazii!

Vyzkoušeli jste někdy ananas na jiný způsob než čerstvý a nakrájený na kousky? Způsobů přípravy ananasu je nesčetně mnoho a každý má možná ten svůj oblíbený. Pokud zvolíte náš grilovaný ananas - bude měkký, jemný a doslova se Vám bude rozplývat na jazyku.

Chilli varianta pro odvážné 

Podle chuti můžete zvolit variantu sladkou nebo slanou.
Co potřebujete? Oloupaný ananas nakrájejte na kolečka nebo plátky. Pokapejte ho trochou olivového oleje nebo rozpuštěného másla a obalte v hnědém cukru smíchaným se skořicí.
Zapojte i svou fantazii a vyzkoušejte slanou variantu. Místo cukru a skořice přidejte sůl, drcený hřebíček, pepř, mletou papriku nebo trochu chilli.


Zvládnete to snadno

Postup je velmi jednoduchý. Rozpalte gril a vložte na ně kousky obaleného ananasu. Grilujte cca 5 - 8 minut. Cukr se skořicí postupně zkaramelizuje a vytvoří hnědavo zlatavý povrch. Nezapomeňte ananasové kousky otočit a opéci i z druhé strany. 
Grilovaný ananas můžete zkombinovat s oblíbenou zmrzlinou, polít i trochou rumu, koňaku, ozdobit šlehačkou, posypat oříšky či pokapat limetkovou šťávou - prostě - je to na Vás!

Přejeme dobrou chuť!

 Virunga grilovaný ananas