Domácí banánová zmrzlina

Ochutnali jste již někdy domácí zmrzlinu z ugandských baby banánů? Recept na tuto zdravou zmrzlinu je velmi jednoduchý a zvládne ho každý. Navíc je naše ovoce pěstované pod africkým sluníčkem a zcela bez chemie. Můžete jí klidně dávat i dětem jako zdravou sladkost, která je osvěží v parných dnech.

Jaké ingredience potřebujete? 

Jaký je postup? 

1. Baby banánky oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte (ideálně v plastové krabičce) zmrznout do mrazáku.

2. Stejně tak si na malé kostičky připravte předem i minimálně polovinu manga. Pokud máte vysoce výkonný mixér, který vám mražené věci dokonale rozmixuje, klidně dejte mango zmrazit celé. U méně výkonných mixérů stačí i polovina ovoce a zbytek použijete čerstvé.

3. Ovoce nechte mrazit 3 až 5 hodin, aby bylo opravdu mražené.

4. Zmražené ovoce vložíte do mixéru, přidejte šťávu asi z 1/3 limety, pramenitou či kokosovou vodu nebo mléko a rozmixujeme v hustou zmrzlinu.

5. Můžeme rovnou servírovat či uchovat na později jako zamraženou zmrzlinu.

Zmrzlinu můžete podle chuti posypat třeba kousky kvalitní čokolády. Přejeme dobrou chuť!

Recept pro Vás připravila Zuzana Okonji, Zdravé vaření s láskou

1_1