Cheesecake s mučenkou

Marakuja, pasion fruit neboli mučenka patří mezi naše top ovoce. Tohle drobné a šťavnaté ovoce je plné vitamínů a minerálů a užijete ho do smoothie, na zdobení dortů, do salátů a nebo prostě jen tak. Spoustu informací a tipů na recepty najdete v našem videu. Recept na oblíbený cheescake pro Vás připravila food blogerka a milovnice Afriky Zuzana Okonji. Nenechte se odradit přípravou, protože výsledek stojí za to! 

Jaké ingredience potřebujeme pro na dort (průměr 26cm):

  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g mletých mandlí
  • 100 g mletého kokosu
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 500 g tučného tvarohu
  • 200 g smetany na vaření
  • 20 g želatiny
  • 125 g ovoce ( jahody/maliny/dračí ovoce dle chuti)
  • 3 ks mučenky
  • cukr/sladidlo/agáve sirup

Cheescake s mučenkou  Virunga recept

Jak postupujeme?

  1. Rozpuštěné máslo smísíme s vločkami, mandlemi a kokosem. Směs vmačkáme do vyložené dortové formy folií či pečícím papírem a necháme chvilku ztuhnout v lednici. Mezitím si připravíme další vrstvy dortu.
  2. Na tvarohovou vrstvu použijeme tvaroh, smetanu a cukr či sladidlo dle chuti a vše dáme do misky a smísíme.
  3. Poté si vezmeme malý kastrůlek, do kterého vložíme ovoce (125 g) a přidáme vodu (125 ml). Na mírném plamenu zahříváme, aby se ovoce rozvařilo. Kastrůlek využijeme jako vodní lázeň, kdy misku s připravenou tvarohovou směsí umístíme nad kastrůlek s ovocem a necháme směs takto rozpouštět.
  4. Jakmile se tvarohová směs začne rozpouštět přidáme 5 g želatiny a opatrně promícháváme, Kontrolujeme i ovocnou směs.
  5. Jakmile se ovoce začne rozvařovat, přidáme 10 g želatiny a velice opatrně ji rozmícháme, aby nám nevznikly hrudky, V okamžiku, kdy máme hezkou tvarohovou směs bez hrudek, sundáme misku a nalijeme na korpus z lednice.
  6. Rozetřeme a dáme chladit do lednice. Ovocnou část budeme mít také připravenou.
  7. TIP: Želatina se nevaří, na to dejte pozor, chceme ji jen rozpustit. Želatinu nechte chladnout při pokojové teplotě, pouze kontrolujeme. 
  8. Zhruba za 45 - 60 minut máme dostatečně tuhou tvarohovou část natolik, abychom se nemuseli bát a mohli na ni opatrně navrstvit ovocnou složku bez jejího propadnutí.
  9. Nakonec si promícháme 3 mučenky s 5 g želatiny a rozpustíme (nevaříme!). Pokud je potřeba přidáme kapku vody, záleží kolik v mučenkách bude šťávy. A tuto vrstvu dáme úplně na vrch po zatuhnutí spodní vrstvy.
  10. Hezky rozetřeme a necháme dále chladit, ideálně přes noc.
  11. Dort dle fantazie můžeme případně dozdobit, efektní jsou semínka mučenky v horní vrstvě. Dort nechte před servírováním chvilku povolit mimo lednici.

Doba přípravy: cca 12 hod

Recept pro Vás připravila Zuzana Okonji, Zdravé vaření s láskou

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení