Banánové lívance

​Víte, že oblíbené lívance si můžete vychutnat i bez výčitek svědomí? Pokud patříte do tábora jejich milovníků, pak vás určitě potěší, že existuje i zdravá varianta tohoto oblíbeného a vynikajícího pokrmu. 
 
A v čem spočívá tajemství zdravých lívanců? Je to jednoduché! Ve zdravých ingrediencích. Připravili jsme pro vás recept na vynikající banánové lívance, které si budete vychutnávat bez výčitek. Jdeme na to.
 
Jaké suroviny potřebujete? 
 
  • hodně zralé měkké banány. Můžete použít baby banány (cca 4 - 5 ks), burro banány (2 ks) nebo plantain (1 ks)
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce mouky mandlové/kokosové/špaldové
  • mléko kokosové/ovesné/mandlové do palačinkové konzistence dle typu mouky
 
Jaký je postup? 
 
  • Oloupejte baby banány nebo plantain a do jemna je rozmačkejte vidličkou.
  • V misce promíchejte mouku, vajíčka a mléko. Přidejte rozmačkané banány.
  • Vzniklé těsto osmažte na pánvi. Za každé strany cca 2 min.
 
Servírujete dle chuti s ovocem, marmeládou, ořechovým máslem nebo třeba se zakysanou smetanou či čokoládou.
Je to jednoduché, výborné a banánovou chuť ocení i děti.
 
Dobrou chuť!
 
Recept pro Vás připravila Zuzana Okonji, Zdravé vaření s láskou
 
Virunga banánové lívance recept_1