Ananasová zmrzlina

Poctivá domácí zmrzlina určitě stojí za chvíli námahy. Pokud máte doma krásně čerstvý a šťavnatý ananas, připravte si zmrzlinovou bombu, po které se jen zapráší. Co ještě dalšího potřebujete kromě ananasu? Cukr, med, jogurt či smetanu a eventuálně banány. Nic komplikovaného ani když nemáte výrobník na zmrzlinu. Je to rychlé a budete určitě příjemně překvapeni nenáročností postupu. Výsledek bude určitě stát za to!

Ananas je základ

  • jeden středně velký ananas
  • hnědý cukr nebo med na dochucení – volitelné
  • kelímek bílého jogurtu nebo zakysaná smetana
  • 2 - 3 lžíce cukru nebo medu
  • trocha kokosového mléka (max 100 ml) – použít lze kokosové, mandlové, sójové – záleží na chuti
  • šťáva z limetky

Je to jednoduché!

Ananas oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, přidejte cukr či med a vše rozmixujte. Postupně přidávejte mléko či smetanu tak, aby se obsah spojil. Dávejte pozor, aby směs nebyla příliš tekutá.

Rozmixovanou směs dejte do formiček nebo jiné nádoby a nechte ztuhnout několik hodin v mrazáku. Nechcete-li použít jogurt či smetanu, přidejte jeden banán. Pokud zmrzlina tuhne pod bodem mrazu, vyndejte ji občas z mrazáku a promíchejte. Vyhnete se tak vytvoření krystalků ve zmrzlině.

Dochutit můžete šťávou z čerstvé limetky a mučenkou.  

Užijte si jí!

Virunga Ananasová zmrzlina._1