Virunga Maniok 500 g

K nákupu nad 1 400 Kč dostanete čerstvou kurkumu, zázvor, limetky (200 g)
Značka: Virunga
132 Kč / balení po 500 g 115 Kč bez DPH
Skladem

Maniok je obří kořen světle hnědě barvy s bílou dužinou. Má exotickou chuť a patří mezi nejoblíbenější plodiny v Jižní Americe. Je extrémně nutričně bohatý a bez lepku. Porce 50 gramů vydá za celý talíř klasické přílohy. Konzumuje se oloupaný a uvařený. Vynikající je smažený a grilovaný (maniokové hranolky). 

Detailní informace

Detailní popis produktu

MANIOK OD FARMÁŘŮ Z UGANDY

Maniok, neboli také cassava, je obří tropický kořen keře, který roste do výšky od jednoho do pěti metrů. Pěstuje se v tropických oblastech světa a po bramborách je to druhá nejvýznamnější plodina bohatá na škrob. Ročně nasytí miliony lidí a patří mezi velmi důležité základní potraviny. Konzumují se hnědé hlízy rostoucí v zemi. Vykopání manioku ze země je poměrně náročná práce. Kořeny obvykle váží jeden až dva kilogramy. Ty největší kousky mohou mít až 15 kg. 

U nás zatím maniok není tak známý. Je to ale škoda, protože má vysoké nutriční hodnoty.

Maniok dovážíme od drobných farmářů z Ugandy. Je organické kvality a pěstovaný bez jakéhokoliv chemického ošetření.

KDY KONZUMOVAT

Maniok je určen k okamžité spotřebě. Konzumuje se oloupaný kořen vařený, grilovaný nebo smažený. 

PROČ SI VYBRAT MANIOK

Maniok neobsahuje žádný tuk a je přirozeně bezlepkový. Hlavně v rozvojových zemích je velmi cenným zdrojem energie, jelikož obsahuje téměř dvojnásobek kalorií než brambory. Zastoupeny jsou zde důležité vitamíny, hlavně ze skupiny B. Dále obsahuje také vitamín K, který je důležitý pro zdravé kosti a zuby. Z minerálních látek je přítomna měď, zinek, železo a draslík.

Díky přítomným vitamínům a minerálům může konzumace manioku přispívat ke zmírnění diabetesu (snižuje významně hladinu cukru a cholesterolu krvi) a artritidy.

GASTRONOMICKÉ OKÉNKO

Maniok se používá pro přípravu tapioki. Můžete skladovat a připravovat stejným způsobem jako brambory. Dá se z nich připravit celá řada výborných sladkých a slaných pochoutek. Konzumují se však hlavně jako příloha k hlavnímu jídlu (hranolky, kaše). Další možností, jak zpracovat maniok, je mletí manioku na mouku, ze které se pak následně může připravit koláč, sušenky a dokonce i chleba. Může se připravovat i na sladko. 


Virunga maniok


 

Doplňkové parametry

Kategorie: Afrika
Hmotnost: 0.5 kg
Plodina: Zelenina
Země původu: Uganda
Zpracování: Čerstvé
Trvanlivost: určeno k okamžité spotřebě

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení